Papağan Cichlid
Latince Adı: Yok
Coğrafik Kökeni: Yok
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban – Orta
Cinsiyet Ayrımı: Kesin bir cinsiyet ayrımı yoktur. Yumurta dökme zamanında anlaşılır.
Üreme: Erkekleri yüksek oranda kısır oldukları için üreyemezler.
Sıcaklık: 22°C – 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 25 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 200 litre
Su Sertliği: Orta – Sert
pH: 7.0 – 7.6
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Doğuştan omurga, yüzme kesesi ve ağız/çene sorunları olan, hatalı genlere sahip, tamamen ticari amaçlarla üretilmiş insan yapımı bir balıktır. Anatomik engelleri nedeniyle yaşı ilerledikçe yüzme güçlüğü çeker.
Kendi erkeğiyle üreyemediği için, midas erkeğiyle çiftleştirilir. Bu nedenle piyasada saf midasların gittikçe azalmasına neden olmaktadır. Ağzını kapayamaz, yemi gırtlakta çiğnemek zorunda kalır. Ticari bir ürün olması nedeniyle boyama, kuyruk kesme gibi insanlık dışı yöntemlerin de en çok kullanıldığı balıklardan biridir. Tüm bu nedenlerden dolayı ülkemizde ve yurtdışında bilinçli akvaristler tarafından tepkiyle karşılanan, SATILMAMASI ve ÜRETİLMEMESİ gereken bir balık.
Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.
Son yorumlar